Categorii

Newsletter

Caută

Unt de Shea Bio, nerafinat & fairtrade, 100 gr

Unt de Shea Bio, nerafinat & fairtrade, 100 gr

Untul de shea este nutritiv şi hidratant intens, protector, regenerant, accelerează cicatrizarea, calmează pielea iritată, previne îmbătrânirea prematură, ajută în caz de vergeturi, dermatite, păr deteriorat şi scalp uscat.



Detalii


17,05 lei


Anuntama cand este disponibil

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 1 punct de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 1 punct poate fi schimbat intr-un voucher de 0,25 lei.


2 alte produse din aceeaşi categorie:

Unt de Shea Bio, Nerafinat & Fairtrade, 100 gr - Mayam 

Untul de shea este nutritiv şi hidratant intens, protector, regenerant, accelerează cicatrizarea, calmează pielea iritată, previne îmbătrânirea prematură, ajută în caz de vergeturi, dermatite, păr deteriorat şi scalp uscat.

Ingrediente: butyrospermum parkii butter*

*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică.

Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

 

Untul de Shea este un ingredient de nelipsit din compozițiile cosmetice naturale din întreaga lume, atât în zonele de baștină unde se utilizează de secole, cât și în cele mai luxoase saloane occidentale de înfrumusețare.

A fost utilizat de generații grație proprietăților sale de hrănire, protecție, hidratare și vindecare, aplicat pentru a proteja și condiționa pielea și părul deteriorat de soare, vânt și alți factori externi.

Mayam aduce acest unt de shea de la o cooperativă din Benin - Africa de vest, ce este obţinut folosind tehnici tradiţionale ancestrale şi procedee manuale.

Textura este una cremoasă, mirosul şi culoarea nu sunt influenţate de vreun tratament, păstrându-se astfel intacte virtuţile untului de shea nerafinat.

Solul din zona de recoltare este liber de orice tratamente chimice, fiind o arie sălbatică şi puţin populată.

Compoziţia acestui unt de shea nerafinat MAYAM în acizi graşi şi fracţiuni semnificative de nesaponificabile (până la 16%) confirmă calităţile de necontestat ale acestuia: vindecarea leziunilor, stimularea epitelizării, hrănirea ţesutului cutanat, protecţie împotriva razelor solare, calmant pentru iritaţii.

 

Zona geografică de provenienţă: Benin

Cum se obţine acest unt de shea nerafinat:

  -  prin metodă artizanală în cadrul unei cooperative de femei dedicate obţinerii unui produs de calitate superioară, în starea cea mai apropiată de ceea ce oferă natura;

    - persoanele care produc acest unt sunt autonome în organizarea muncii şi timpul producţiei;

  -  se pregătesc fructele de shea (sortare şi spălare), se macină la moară, urmează baterea manuală a compoziţiei, supunerea la uşoară căldură pentru separarea untului, ambalare;

  -  nu este dezodorizat, nu este decolorat;

  -  trasabilitatea, procedeele, analizele şi ambalarea sunt asistate şi de organizaţia Ecocert comerţ echitabil Fairtade.

 

Calitate: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

 

Proprietăţi organoleptice:

    - la temperatura camerei are consistenţa solidă, devine uleioasă la peste 35°C

    - textura este solidă dar onctuoasă

    - culoare galben-crem

    - miros caracteristic, se evaporă în câteva minute după aplicare

    - densitate la 20°C: 0,9 (100 gr = 110 ml)

Untului de Shea i se atribuie o serie de proprietăţi care par miraculoase, unele presupuse doar, dar altele bazate pe mărturii seculare şi studii, măsurători ştiinţifice.

O serie de elemente din conţinut sunt recunoscute pentru efectele pretinse, iar componentele împreună dau o sinergie interesantă şi unică.

 

Proprietăţile untului de shea nerafinat:

    - antiinflamator (acid oleic, esteri ai acidului cinnamic)

    - calmează iritaţiile, reduce roşeaţa

    - hrăneşte şi hidratează pielea în profunzime (polifenoli, acid steraic şi oleic)

    - regenerant cutanat, epitelizant

    - antibacterian (peste 7 compuşi catehinici)

    - facilitează cicatrizarea

    - protector, protector solar (alantoină prin ocluzie, cinnamic acid)

    - stimulează sinteza de colagen

    - previne ridurile şi alte semne de îmbătrânire

    - redă strălucirea şi frumuseţea părului

    - hrăneşte fibra capilară

    - protejează firele de păr

 

Recomandări în cosmetică:

    - toate tipurile de piele, în special cea uscată

    - riduri şi semne de îmbătrânire

    - buze şi zone delicate ale feţei

    - pielea iritată (de la scutece, epilare, bărbierit)

    - pielea afectată şi dură sau crăpată

    - erupţii cutanate, eczeme, dermatite

    - mâini şi piele expusă la agresiuni chimice

    - arsurile solare, leziuni superficiale

    - dureri musculare, oboseală şi tensiune musculară

    - scalp uscat

    - păr uscat, casat, vopsit

    - gresarea săpunurilor

 

Utilizare unt de shea nerafinat:

    - aplicat ca atare pe pielea proaspăt igienizată şi încă uşor umedă

    - în amestec cu uleiuri vegetale, uleiuri esenţiale sau diverse extracte în funcţie de necesităţile pielii

    - în compoziţiile cosmetice cu rol de protecţie solară, pentru aplicare înainte şi după expunerea la soare şi pentru a reduce descuamarea pielii

    - ca ingredient în unguentele de masaj pentru muşchii extenuaţi, pentru drenaj limfatic, împreună cu active alese în funcţie de scopul tratamentului

    - ca ingredient de masare a scalpului uscat sau devitalizat, dar şi pentru a stimula creşterea părului, combinat cu diverse active cosmetice alese în funcţie de specificul problemelor

    - ca ingredient în măşti pentru părul uscat, degradat, despicat şi pentru disciplinarea părului creţ sau rebel

    - ca atare sau combinat cu alte uleiuri vegetale în timpul sarcinii pentru a menţine supleţea pielii şi pentru a preveni vergeturile. Poate fi utilizat cu succes şi după naştere pentru a reduce vergeturile deja existente

    - pentru formularea balsamurilor de buze

    - pentru formularea cremelor de noapte hrănitoare, vitaminizante inclusiv cu aplicare pe zona ochilor

    - în compoziţii de exfoliere mecanică - gomaj

    - ca ingredient în unguente sau creme pentru mâini sau aplicat ca atare pe mâinile celor care lucrează în ateliere, garaje, grădină

 

Sinergii speciale:

    * combinat cu ulei esenţial de lavandă şi muşeţel roman pentru pielea iritată

    * combinat cu ulei de gălbenele şi aloe vera pentru pielea sensibilă

    * combinat cu ulei de ricin şi ulei esenţial de ylang-ylang pentru îngrijirea părului

    * cu ulei de rosa mosqueta şi ulei esenţial de morcovi pentru ten matur, uscat

    * cu ulei de borago şi ulei de avocado pentru cremă de noapte

    * cu ulei de argan şi ulei esenţial de geraniu pentru o cremă antirid

    * cu ulei de susan şi ulei esenţial de portocală pentru îngrijirea buzelor

    * cu ulei de macadamia, rosa mosqueta şi ulei esenţial de smirnă pentru vergeturi.

 

Păstrare:

    fiind un unt rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină, în recipientul original. Se poate păstra la frigider.

 

Date de siguranţă:

    non-iritant, non-sensibilizant

    a nu se folosi de persoanele care sunt alergice la nuci, oleginoase şi latex

    uz extern!

 

Evitarea cristalizării unturilor vegetale

Uneori, unturile vegetale formează mici cristale, în funcție de condițiile termice la care sunt supuse (ușoară topire din cauza căldurii și răcire ulterioară prea lentă). Acest lucru se poate întâmpla pe parcursul transportului de la producător spre noi sau în timpul formulării de produse cosmetice homemade de către dvs.

După formarea cristalelor, textura untului devine aspră, puțin grunjoasă. Cristalele sunt inofensive, nu afectează calitatea sau posibilitatea de utilizare a produsului și se topesc la contactul cu pielea, doar că textura untului nu este una plăcută. Practic, cristalizarea afectează utilizarea untului vegetal numai când se dorește folosirea lui ca atare, întrucât atunci când este încorporat în compoziții preparate acasă, aceasta nu mai constituie un impediment.

Cum se poate elimina cristalizarea unturilor vegetale

Încălziți atent untul vegetal pe baie de abur până se topește complet. Majoritatea unturilor se topesc la 45°C. Evitați supraîncălzirea. În cazul untului de shea, încălziți până la 80°C, lăsându-l la această temperatură pentru cca. 20 minute.

Imediat turnați untul în recipientul dorit și introduceți-l în congelator pentru o răcire foarte rapidă. Când untul s-a răcit la temperatura camerei, poate fi scos de la congelator.

 

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Naturissimo, sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Plăteşte

Urmariti-ne pe facebook

Caută