Categorii

Newsletter

Caută

Ulei esential de Bergamota, 10ml

Ulei esential de Bergamota, 10ml

Uleiul esenţial de Bergamot, vaporizat în cameră are efecte excelente în îndepărtarea insectelor şi a mirosului de fum de ţigară.
Calitatile sale răcoritoare şi înviorătoare sunt benefice pentru persoanele supărate, frustrate, foarte critice, foarte pretenţioase.

Detalii


14,28 lei


Anuntama cand este disponibil

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 1 punct de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 1 punct poate fi schimbat intr-un voucher de 0,25 lei.


30 alte produse din aceeaşi categorie:

Inapoi
Inainte

Citrus bergamia

Ingrediente:
Ulei esenţial de bergamot (Citrus bergamia), care conţine: linalool, nerol, terpineol, acetat de linalil, limonen.

Bergamotul (Citrus bergamia) este un copac asemănător cu portocalul amar.
Numele bergamot provine de la cel al orăşelului italian Bergamo aflat în provincia Lombardia, unde fructele arborelui de bergamot erau cunoscute şi consumate.
Legenda spune ca acest copac a fost găsit de Cristofor Columb în Insulele Canare, şi de aici el a fost adus în Spania şi Italia. Scrieri medievale menţionează utilizarea sa în scop terapeutic la Florenţa în anul 1725. Tot în jurul acestei date s-au făcut în Italia şi primele extracţii de ulei esenţial de Bergamot, care a devenit în scurt timp o importantă materie primă în parfumerie. El este principalul constituent al faimosului parfum preparat în secolul al XVII-lea în Germania la Koln (în limba franceză Cologne), devenit celebru în toată lumea, până în zilele noastre sub numele de Eau de Cologne.
Acelaşi ulei de bergamot cu mirosul său distinct este cel care îi conferă personalitate şi cunoscutului ceai Earl Grey.

Utilizare pentru trup şi suflet
Uleiul esenţial de Bergamot, vaporizat în cameră are efecte excelente în îndepărtarea insectelor şi a mirosului de fum de ţigară.
Calitatile sale răcoritoare şi înviorătoare sunt benefice pentru persoanele supărate, frustrate, foarte critice, foarte pretenţioase.

Mod de întrebuinţare:
Uz extern, utilizând candela, masajul, inhalaţii sau în apa de baie.
Se va evita expunerea la soare timp de 12 ore după aplicarea pe piele.

Prezentare: sticluta a 10 ml.

 

Atentionari - Daca se aplica direct pe piele, in forma pura, bergamota poate determina arsuri ale pielii, in mod special la lumina soarelui. Se recomanda evitarea soarelui atunci cand acest ulei se utilizeaza pentru masaj, de exemplu.



Metoda de obţinere: prin presare la rece din coaja fructului urmată de distilare cu aburi

Descriere olfactivă: proaspăt, fructat, uşor floral şi amărui

Proprietăţile uleiului de bergamotă 

  • purifiant și antifungic
  • ușor astringent, tonic
  • împrospătant
  • parfumant de excepție
  • optimizant și pozitivant

Cum se folosește în cosmetică, aromaterapie și parfumerie

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • inclus în preparate cosmetice în concentraţie uzuală de 0,5-2%
  • pentru îngrijirea tenului se poate include în: creme, loțiuni și tonere, îndeosebi pentru tenul mixt sau gras
  • pentru un miros proaspăt, curat, dar și pentru acțiunea purifiantă în preparatele pentru igienă: cleansere, șampoane, geluri de duș
  • ca ingredient în deodorante pentru femei și bărbați deopotrivă
  • difuzat în aer pentru parfumare și crearea unei atmosfere de seninătate și echilibru
  • diluat într-un ulei vegetal (macadamia, susan) pentru masaj pozitivant, de creștere a încrederii în sine
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide, a apelor de toaletă și a sprayurilor de corp

Păstrare: închis etanș, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină

Date de siguranţă:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare
  • compuși naturali care pot prezenta risc de alergie: limonene, linalool, citral (în conformitate cu Amendamentul nr. 7 al Directivei Europene privind produsele cosmetice/CE 15/2003)
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

Disclaimer: Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţimedicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Plăteşte

Urmariti-ne pe facebook

Caută