Categorii

Newsletter

Caută

Ulei de Chimen negru, BIO virgin, 50 ml

Ulei de Chimen negru, BIO virgin, 50 ml

Uleiul de chimen negru sau ulei de Nigella este un ulei antiage veritabil, hrănitor, circulator, antiacneic, purifiant. Fortifiant capilar. Antiseptic, antiinflamator, antimicotic şi antialergic recunoscut.

Detalii


17,16 lei

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 1 punct de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 1 punct poate fi schimbat intr-un voucher de 0,25 lei.


30 alte produse din aceeaşi categorie:

Plantă originară în Orient, cultivată şi întrebuinţată în arta culinară şi în scop terapeutic deopotrivă, în India, Egipt, în ţările din Orientul Mijlociu de peste 2000 de ani. Uleiul de chimen negru este cunoscut încă din vechime ca remediu preţios pentru sănătate.

Extras din seminţele plantei Nigella sativa, acest ulei conţine o serie de principii active şi acizi graşi polinesaturati, ceea ce determină efectele benefice asupra pielii uscate, sensibile şi iritate, acţiunea calmantă, revitalizantă, antiinflamatoare şi mai ales imunostimulatoare.

Proprietăţile documentate au atras atenţia industriei de nutraceutice şi cosmeceutice, diverse extracte din chimenul negru ajungând în lista ingredientelor.

Chimenul negru este o cu totul altă plantă decât chimionul (condimentul utilizat la noi pe scară largă), a nu se confunda!

 

Metoda de obţinere: prin presare la rece din seminţele întregi

Zona geografică de provenienţă: Egipt

CALITATE: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Prezentare: lichid clar maroniu închis la culoare, vâscozitate medie, miros caracteristic erbaceu

Componenţi principali: acizi graşi: oleic, palmitic, linoleic, stearic, alcaloizi, aminoacizi, triterpene, flavone, saponine, steroizi, rezine, taninuri, uleiuri volatile (nigelna si chinona), calciu, potasiu, fier, magneziu, seleniu, cupru, fosfor, zinc

Proprietăţi

  • anticelulitic
  • conţine elemente esenţiale de luptă împotriva infecţiilor, reacţiilor alergice
  • stimulează regenerarea
  • creşte viteza de vindecare şi stimulează cicatrizarea
  • potenţează acţiunea altor principii active din compoziţia produselor cosmetice, inclusiv anticelulitice
  • anti-inflamator
  • purifiant
  • protector
  • consolidează sistemul de apărare a pielii
  • antibacterian şi antiviral
  • revitalizant

Recomandări

  • ten matur, îmbătrânit
  • piele crăpată, descuamată
  • pielea uscată, bătături
  • compoziţii de îngrijire a oricărui tip de piele
  • tratarea tulburărilor auto-imune ale pielii, inclusiv eczeme şi psoriazis
  • tratamente externe anti-inflamatoare
  • păr fragil şi deteriorat, mătreaţă
  • celulită şi alte probleme circulatorii
  • includerea în cosmetice purifiante
  • produse de masaj

Recomandari privind prepararea compozitiilor:

  • este un ulei concentrat în principii active, astfel se utilizează de regulă combinat cu alte uleiuri sau unturi vegetale, dar se poate aplica şi ca atare, direct pe piele
  • ca ingredient în formularea cremelor şi loţiunilor de îngrijire a oricărui tip de piele care prezintă probleme: acnee, furunculi, coşuri, infecţii
  • ca ingredient în serumuri pentru piele cu pete
  • în cadrul tratamentelor de revitalizarea tenului îmbătrânit, pentru descongestionarea pielii
  • creme şi serumuri antiage, antirid preventiv
  • ca ingredient în loţiuni şi unguente calmante, antiprurit
  • ca ingredient în unguente şi compoziţii cicatrizante
  • ca ingredient pentru aplicaţii în caz de eczeme, psoriazis, diverse dermatite
  • în formularea de compoziţii bogate pentru îngrijirea corpului cu piele uscată
  • ca ingredient în formularea de serumuri capilare fortifiante şi pentru calmarea scalpului iritat
  • ca ingredient în măşti capilare pentru părul uscat, despicat, devitalizat
    pentru îngrijirea şi întărirea unghiilor

Sinergii speciale:

  • cu ulei de tea tree, manuka sau rozmarin pentru piele acneică şi alte infecţii cutanate
  • cu ulei de oregano şi palmarosa pentru micoze şi diverse iritaţii ale pielii
  • cu ulei de lavandă sau frankincese pentru purificarea tenului în special la adolescenţi
  • cu ulei de piper şi dafin pentru un ulei drenant şi circulator
  • cu ulei de jojoba şi ulei esenţial de lămâie verde ca fortifiant capilar

Păstrare:

  • fiind un ulei moderat oxidativ, se păstrează de preferinţă sub 19°C, ferit de umezeală şi lumină, în recipientul original. Se poate păstra la frigier.

Date de siguranţă:

  • non-toxic, posibil iritant la anumite persoane dacă se aplică nediluat
  • nu este recomandat nediluat în sarcină şi alăptare
  • nu lăsaţi la îndemâna copiilor
  • uz extern!

 

Ingrediente: nigella sativa seed oil*

*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică.
Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Cantitate: 50 ml

Producator: Mayam

Disclaimer: Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţimedicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Plăteşte

Urmariti-ne pe facebook

Caută