Categorii

Newsletter

Caută

Vitamina A, retinyl palmitate, uz cosmetic, 10 ml

Vitamina A, retinyl palmitate, uz cosmetic, 10 ml

Vitamina A este esenţială pentru creşterea, dezvoltarea şi integritatea structurală cutanată. Este cunoscută ca un normalizator al pielii, reglementează creșterea celulelor epidermice, intervine în procesul de keratinizare.

Detalii


11,90 lei

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 1 punct de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 1 punct poate fi schimbat intr-un voucher de 0,25 lei.


30 alte produse din aceeaşi categorie:

Retinyl palmitate este o formă a vitaminei A ce are stabilitate superioară retinolului, și odată absorbit în piele este transformat în retinol.

Vitamina A şi derivaţii săi au efecte multiple recunoscute în produsele cosmetice. Este esenţială pentru creşterea, dezvoltarea şi integritatea structurală cutanată.
Este cunoscută ca un normalizator al pielii. Acționează asupra supleții pielii, regularizează creșterea celulelor epidermice, intervine în procesul de keratinizare, favorizează cicatrizarea cutanată, întreține vitalitatea pielii.

Menține integritatea și capacitatea de apărare a pielii. Ajută la separarea celulelor de la nivelul pielii și la normalizarea funcțiilor acestora printr-o divizare corectă.
Carența vitaminei A provoacă uscarea pielii tradusă printr-o hiperkeratoză cu o piele rugoasă și dură. 
Restabileste echilibrul hidro-lipidic la nivelul epidermei prin favorizarea hidratării, catifelarea pielii, eliminarea efectelor agresiunii factorilor de mediu datorită acţiunii antioxidante. Regenerator şi favorizant al reînnoirii celulare, determină creşterea elasticităţii pielii şi previne formarea ridurilor.

Spre deosebire de versiunea precedentă a vitaminei A (loturile anterioare martie 2011) din oferta Elemental care a fost o mixtură uleioasă în ulei de arahide şi tocopherol, această versiune este retinyl palmitat pur.

Retinyl palmitate este deseori confundat cu acidul retinoic, fapt care duce la dispute şi neînţelegeri. Ambele sunt din aceeaşi familie, dar acidul retinoic este un ingredient exfoliant şi care poate provoca sensibilizare respectiv fotosensibilizarea pielii. Retinyl palmitate pe de altă parte, este un agent anti-îmbatranire, antioxidant veritabil, ce accelerează reînnoirea celulelor şi stimulează sinteza de colagen şi fibroblaste.

PREZENTARE: lichid clar, vâscozitate medie, culoare gălbuie, miros slab caracteristic. Solubil în uleiuri, puțin solubil în alcool, insolubil în apă.  
Se livrează împreună cu o seringă pentru dozare.

Proprietăţi

  • potent regenerator al pielii
  • promovează epitelizarea şi keratinizarea
  • creşte activitatea enzimelor cutanate
  • ajută cu procesul de diviziune celulară
  • stimulează proliferarea celulelor din epidermă
  • ajută la reglarea grosimii pielii care devine mai subţire în procesul de îmbătrânire
  • îmbunătăţeşte elasticitatea pielii
  • ajută la normalizarea pielii afectate de soare
  • stimulează formarea colagenului
  • reduce ridurile respectiv şifonările induse de radiaţiile solare

Recomandări

  • preventiv şi curativ antiîmbătrânire
  • potrivit pentru orice tip de ten, în special cel matur şi uscat
  • creme şi serumuri de noapte
  • compoziţii de regenerare cutanată
  • compoziţii antiage şi antioxidante
  • măşti antiage
  • unguente şi loţiuni după soare

Recomandari pentru utilizarea in compozitii cosmetice:

  • adăugat ca ingredient în compoziţii cosmetice în concentraţie de 0.5-2% la rece, la finalul preparării
  • se poate include şi în creme deja preparate sau baze de cremă apoase sau uleioase
  • ca ingredient în serumuri de noapte antiage
  • ca ingredient în măşti regenerante pentru orice tip de ten
  • ca ingredient în creme de noapte antiîmbătrânire preventiv sau curativ

 

Deoarece planează unele suspiciuni conform unor surse privind efectul nefast al vitaminei A în cosmetice pentru efectul fotosensibilizant, cu toate că şi azi este un ingredient comun în cremele de protecţie solară, producatorul recomandă evitarea includerii acestui ingredient în cremele de zi şi în produsele de bronzaj.

Păstrare:

  • la răcoare, ferit de lumina directă, de preferat la frigider după desfacerea recipientului.  Produsul devine vâscos atunci când este ţinut la frigider, dar cu ajutorul pipetei cu care este prevăzut recipientul, dozajul este facil

Date de siguranţă:

  • posibil fotosensibilizant, a se evita expunerea la soare cel puțin 4 ore după aplicare
  • posibil iritant în doze ridicate
  • a se respecta dozajul recomandat
  • a se folosi cu moderație în sarcină şi alăptare
  • nu lăsați la îndemâna copiilor
  • uz extern!



Cantitate: 10ml

Producator: Mayam

Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Plăteşte

Urmariti-ne pe facebook

Caută