Categorii

Newsletter

Caută

Solubilizant pentru uleiuri esențiale și parfumante, 25 ml

Solubilizant pentru uleiuri esențiale și parfumante, 25 ml

O soluţie formată din ingrediente de origine vegetală ce permite încorporarea uleiurilor esenţiale şi a parfumantelor naturale în medii apoase cum ar fi tonicele, ape de toaletă, deodorante fluide, ape de gură, sprayuri de ten, corp sau păr.

Detalii


16,20 lei


Anuntama cand este disponibil

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 1 punct de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 1 punct poate fi schimbat intr-un voucher de 0,25 lei.


30 alte produse din aceeaşi categorie:

Solubilizant pentru uleiuri esențiale și parfumante, 25 ml - Mayam

O soluţie formată din ingrediente de origine vegetală ce permite încorporarea uleiurilor esenţiale şi a parfumantelor naturale în medii apoase cum ar fi tonicele, ape de toaletă, deodorante fluide, ape de gură, sprayuri de ten, corp sau păr.

Ingrediente: caprylyl/capryl wheat bran/straw glycosides, aqua, fusel wheat bran/straw glycosides, polyglyceryl-5 oleate, sodium cocoyl glutamate, glyceryl caprylate.

 

Produsul permite dispersarea uleiurilor esenţiale şi a parfumantelor în mediile apoase.

Este un amestec formulat cu materii prime vegetale provenite din surse sustenabile.

Conţine tensioactivi şi agenţi de umectare, care sunt toate derivate naturale şi este un solubilizant cu bune rezultate.

Procesul de fabricaţie utilizează reacţii ecologice de condensare şi nu implică elemente alkoxylate sau etoxylate.

În comparaţie cu alţi solubilizanţi PEG-free naturale şi, de asemenea, cu standardul de aur din industrie - PEG-40 uleiul de ricin hidrogenat - acest solubilizant a arătat o performanţă foarte bună.

Uleiurile esenţiale şi parfumantele sunt solubile în uleiuri vegetale sau alcool şi nu pot fi amestecate cu apa. Pentru a putea fi încorporate în medii apoase în scopul preparării de tonice, ape de toaletă fără alcool, spray de corp, deodorante lichide, şamd, este nevoie de un astfel de ingredient solubilizant.

Compoziţie: glucozide derivate din tărâţe de grâu, tenside non-ionice derivate din ulei de cocos, palmier şi porumb, co-emulsifiant vegetal cu proprietăţi hidratante, umectante şi de conservare.

Validat de Ecocert pentru utilizarea în produsele cosmetice bio

PREZENTARE: lichid clar de culoare ambră, vâscozitate ridicată, miros specific slab
pH: 6-7 diluat 10% în apă distilată
Densitate: 1.2 (25 ml = 30 gr)
 
Proprietăţi:

  • PEG-free, PPG-free
  • origine vegetală
  • furnizează soluţii transparente în anumite combinaţii şi dozaje
  • are capacitatea de a lega apa şi lasă o senzaţie plăcută de piele, fără a se simţi lipicios
  • este puternic spumant dacă se dozează în exces
  • domeniul de pH recomandat: 4,5 - 7,5
  • nu este compatibil cu piatra de alaun

Recomandări:

  • dozajul variază uşor în funcţie de ingredientul ce trebuie solubilizat şi în funcţie de preparatul formulat
  • raport tipic (solubilizant : ulei): 0.5 : 1 până la 4 : 1
  • cu cât raportul este mai mare, adică se foloseşte mai mult solubilizant, cu atât soluţia rezultată va fi mai clară sau chiar transparentă, dar şi cu atât mai spumantă din păcate
  • dozaj recomandat pentru uleiurile esenţiale/parfumantele de solubilizat: de la 0.1% până la 5% din greutatea totală a preparatului formulat
  • transparenţa şi culoarea preparatului final depinde şi de ingredientul solubilizat, de exemplu uleiul esenţial de mandarină va da o soluţie netransparentă şi galben-verzuie iar uleiul esenţial de tea tree va da o soluţie transparentă şi aproape incoloră

Utilizare:

  • procedura este simplă: se amestecă manual temeinic solubilizantul cu uleiul esenţial/parfumantul. Peste soluţia rezultată se adaugă apa şi restul ingredientelor prevăzute în formulă sau precum este prevăzut în reţetă
  • se poate întâmpla ca uleiul esenţial sau o combinaţie de uleiuri esenţiale ori parfumante să se dovedească mai dificil de solubilizat şi nu este posibilă anticiparea fără teste, soluţia rezultată poate tinde către a fi bifazică. Problema este doar una estetică şi nu este afectată stabilitatea microbiologică sau funcţională a soluţiei. Printr-o simplă agitare a flaconului soluţia se va omogeniza pentru un timp şi se poate aplica
  • la prepararea unui spray parfumant, unde se foloseşte mai mult ulei esenţial şi implicit un procent mare de solubilizant, spuma creată se poate reduce cu un adaos de alcool la finalul preparării, după solubilizare

EXEMPLE:

  • pentru un spray de corp: 3% solubilizant + 5% ulei esenţial de lavandă + 91.4% apă + 0.6% cosgard SAU 2% solubilizant+ 4% ulei esenţial ylang-ylang + 93.4% apă + 0.6% cosgard
  • pentru un tonic facial: 1% solubilizant+ 1% ulei esenţial de tea tree + 97.4% apă (ori combinaţii de ape florale, gel aloe vera) + 0.6% cosgard
  • pentru o apă de gură: 1.2% solubilizant+ 0.6% ulei esenţial de mentă şi salvie + 97.6% apă + 0.6% extract concentrat de grapefruit

APLICAŢII

  • tonice şi loţiuni preparate fără emulsificare
  • ape de gură
  • soluţii pentru şerveţele umede
  • ape de toaletă (fără alcool)
  • deodorante fluide
  • spray de corp, ten, păr  

Păstrare:

  • în loc răcoros, ferit de lumină şi umezeală

Date de siguranţă:

  • a nu se ingera. Dozat până la 2% se poate folosi în igiena orală
  • a se evita contactul cu ochii; se clăteşte abundent cu apă
  • nu lăsaţi la îndemâna copiilor
  • uz extern!

Disclaimer: Informaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.



Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

Urmariti-ne pe facebook

Caută