Categorii

Caută

Nuci de Sapun, 0.5 kg

Nuci de Sapun, 0.5 kg

Nucile de săpun, cunoscute si sub denumirea de nuci de spălat, sunt folosite pentru spălarea rufelor, pentru obţinerea de soluţii destinate curăţeniei casei, igienei personale şi a animalelor de companie sau ca îngrăşământ natural.


Detalii


21,00 lei

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 2 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 2 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 0,50 lei.


30 alte produse din aceeaşi categorie:

Ingrediente: 100% fructul arborelui Sapindus Mukorossi

Nucile de săpun, cunoscute si sub denumirea de nuci de spălat, sunt folosite pentru spălarea rufelor, pentru obţinerea de soluţii destinate curăţeniei casei, igienei personale şi a animalelor de companie sau ca îngrăşământ natural. Beneficiile folosirii nucilor de săpun în locul detergenţilor clasici sunt multe, cum ar fi: sunt economice, uşor de utilizat, hipoalergenice, nu poluează, sunt biodegradabile, sunt potrivite pentru orice tip de ţesături şi elimină necesitatea folosirii unui balsam de rufe, au proprietăţi antibacteriene şi prelungesc perioada de viaţă a maşinilor de spălat.


Această alternativă 100% naturală necontamitată chimic este recomandată oricui, mai ales persoanelor cu pielea sensibila, pentru hainele şi aşternuturile sugarilor şi copiilor, mult mai sensibili şi predispuşi la iritaţiile cauzate de produsele chimice!

Fructe ale unei specii unice de arbori, nucile de săpun sunt speciale datorită prezenţei unei substanţe numită saponina.

Saponina este eliberată în contact cu apă caldă şi acţionează ca un surfactant natural. Surfactantul este o substanţă care reduce tensiunea existentă la suprafaţa lichidelor, permiţându-le să se împrăştie în loc să să se adune sub formă de picături, ceea ce duce la o mai uşoară penetrare a ţesăturilor şi îndepărtarea sau eliberarea mizeriei. Deşi efectul este asemănător cu cel al detergenţilor convenţionali, nucile de săpun realizează acest lucru fără efectele negative ale chimicalelor de sinteză.Săculetul de 500 de grame este ideal dacă doriti să încercati nucile de săpun sau dacă doriti să vă reînnoiti stocul.

Veti primi suficient de multe nuci de săpun pentru a putea spăla în jur de 150-200 de încărcături de 5kg de rufe cu masina de spălat automată.

Nucile de săpun se livrează împreună cu un săculet în care puteti pune 4-5 nuci, atât cât sunt necesare pentru o singură spălare.

Simplu si gata de folosire!

Pentru a parfuma rufele sau solutiile de curătare puteti folosi uleiuri esentiale.

În cazul rufelor albe vă recomandăm să adăugati în momentul spălării un înălbitor ecologic sau bicarbonat de sodiu.


Alte Forme de Utilizare:
Pudra de nuci de sapun
Utilizarea nucilor de săpun este foarte simplă, fie că le folosiţi în starea lor naturală, fie că le transformaţi într-un lichid concentrat sau în pudră. Lichidul şi pudra din nuci de săpun vă vor ajuta să vă spălaţi rufele în mod natural şi economic şi, deasemenea, cu ajutorul lor veţi descoperi o listă lungă de alte produse de curăţenie sintetice ce vor putea fi înlocuite.
PUDRĂ
Măcinaţi nucile de săpun cu ajutorul unei maşini de râşnit cafea, până obţineţi o pudră fină. Acelaşi rezultat îl puteţi obţine şi cu ajutorul unui blender foarte puternic. În cazul în care rămân bucăţi mai mari îndepărtaţi-le sau pur şi simplu cerneţi pudră obţinută. Pudră se va păstra într-un recipient etanş, într-un loc rece şi întunecat, ferit de razele soarelui.
LICHID CONCENTRAT
Există mai multe reţete prin care puteţi obţine un lichid concentrat din nucile de săpun. Mai jos vă vom prezenta reţeta cea mai des întâlnită, în timp vom adăuga mai multe variante.
Într-un vas puneţi 1 l de apă în care adăugaţi aproximativ 12-15 jumatați de nuci de săpun (aproximativ 25 de grame). Puneţi vasul să fiarbă până ce 1/4 din lichid s-a evaporat și nucile devin cafenii deschis sau gri şi sunt foarte moi. După ce se răceşte strecuraţi soluţia obţinută şi depozitaţi-o într-un recipient de sticlă care se închide ermetic. Ca şi pudra, lichidul obţinut trebuie păstrat într-un loc rece şi întunecat, ferit de razele soarelui. Este recomandat să nu faceţi cantităţi mari, ci doar atât cât credeţi că veţi consuma în decurs de câteva zile. Datorită faptului că este obţinut dintr-un produs vegetal, lichidul nu conţine conservanţi. Poate fi păstrat pentru câteva zile în frigider, dar este mai economic să pregătiţi soluţia de câte ori aveţi nevoie, decât să riscaţi să se strice. Nu uitaţi să etichetaţi recipientul în care păstraţi lichidul din nuci de săpun pentru a nu îl confundă cu ceai sau o altă băutură.
SFAT PRACTIC
Lichidul concentrat poate fi pus în forme de gheaţă şi congelat. La o spălare puteţi utiliza 2-3 cuburi în funcţie de dimensiunea lor.
 PASTA
Păstraţi nucile folosite fie pentru spălat, fie pentru obţinerea lichidului concentrat, puneţi-le într-un vas şi acoperiţi-le cu apă. Fierbeţi la foc mic până când devin foarte moi. Puneţi-le împreună cu lichidul rezultat într-un blender şi pasaţi-le, după care le puteţi trece printr-o strecurătoare pentru a obţine o pastă foarte fină. Poate fi folosită în loc de cremă de ras, exfoliant sau crema de curăţat.

Solutii de curătare bazate pe nucile de spălat
Casa curata
Nucile de săpun sunt soluţia perfectă dacă doriţi să scăpaţi de utilizarea produselor chimice în gospodărie. În timp, experimentând, veţi descoperi că cele mai multe dintre produsele de curăţare pe care le folosiţi în prezent pot fi înlocuite cu succes de nucile de săpun.
Saponina prin puterea de curăţare delicată, calităţile antimicrobiene şi antifungice, mirosul neutru, reuşeşte să fie o alternativă fiabilă şi sigură.
Pentru că nucile nu produc multă spumă, aşa cum fac detergenţii şi produsele de curăţare sintetice, veţi folosi mai puţină apă. Puteţi ajuta mediul şi pe dvs. reducând consumul de apă, reutilizând resturile ca îngrăşământ pentru flori, reciclând.
Cei care suferă de alergii sau au copii mici vor descoperi că îşi pot curăţa toată casa folosind nucile de săpun, fără să se teamă de efectele negative pe care produsele chimice din produsele de curăţat clasice le pot avea.
În cele ce urmează vă vom prezenta o listă a diverselor soluţii de curăţare ce pot fi înlocuite de nucile de săpun. Lista rămâne deschisă. Dacă aţi descoperit o nouă modalitate de folosire vă rugăm să ne scrieţi.


SOLUŢIE DE CURĂŢARE PENTRU ÎNTREAGA CASĂ
Puneţi lichidul concentrat, obţinut prin fierberea nucilor, într-un recipient cu pulverizator. Îl puteţi folosi în formă concentrată sau îl puteţi dilua pentru a curăţa dulapuri, podele, gresia sau faianţă, chiuveta sau cadă.


SOLUŢIE DE CURĂŢARE A GEAMURILOR
Amestecaţi 250 ml de apă, cu 15 ml de lichid din nuci de săpun şi 15 ml de oţet alb. Stropiţi după care ştergeţi cu o cârpă curată şi uscată.
SOLUŢIE DE SPĂLAT VASELE
Utilizaţi lichidul concentrat pentru a spăla în mod normal vasele. Puteţi adăuga puţin oţet alb. Nu vă lăsaţi înşelaţi de lipsa spumei, deşi nu face multă spumă, lichidul curată în mod eficient.
SĂPUN LICHID
Lichidul concentrat poate fi folosit ca săpun lichid. Dacă doriţi să aibă un miros plăcut adăugaţi câteva picături din uleiul esenţial preferat.
ŞAMPON ANTIMĂTREAŢĂ
Puteţi folosi nucile de săpun pentru a vă prepara un şampon natural şi eficient, cu efect antimătreaţă. Lichidul rezultat prin fierbere poate fi combinat cu ceaiuri benefice pentru păr, ceai de urzica, de muşeţel sau din frunze de nuci.
ŞAMPON PENTRU ANIMALE
Animalul dvs. preferat poate fi curat cu lichidul obţinut din nucile de săpun, nu conţine chimicale şi curăţă în mod delicat.
SOLUŢIE PENTRU CURĂŢAREA BIJUTERIILOR
Într-un vas în care aveţi lichid concentrat din nuci de săpun puneţi la înmuiat bijuteriile, le lăsaţi pentru 20 de minute, după care le puteţi freca cu ajutorul unei periuţe de dinţi vechi pentru a îndepărta orice urmă de murdărie.
INSECTICID NATURAL
Nucile de săpun sunt o soluţie naturală pe care o puteţi utiliza că insecticid atât în casă, cât şi pentru plante.

 
Întrebări frecvente

Utilizarea nucilor de săpun nu este o ştiinţă exactă, se aseamănă mai mult cu gătitul. Atunci când găteşti, deşi ai o reţetă de bază, cu siguranţă îţi vei pune propria amprenta asupra rezultatului final. Experimentează, lăsaţi imaginaţia să zboare şi veţi putea descoperi singur noi utilizări pentru nucile de săpun.

Mai jos vei găsi o listă de întrebări şi răspunsuri care sper să te ajute în decizia de a folosi de acum înainte nucile de săpun.

Nucile de săpun pot fi folosite pentru rufe delicate?
Da, poţi utiliza nucile de săpun pentru a spăla ţesături din mătase sau lana, curăţarea deşi este eficienta este delicată şi în timp vei vedea că hainele îşi păstrează culorile şi ţinuta.

Nucile de săpun reuşesc să cureţe rufele albe?
Da, nucile funcţionează şi pentru rufele albe. Spală-le întotdeauna separat de cele colorate şi adăugă bicarbonat de sodiu, borax sau înălbitor pe bază de oxigen (o lingură plină pentru o încărcătură de 5 kg, pusă în compartimentul de detergent al maşinii de spălat).

Nucile de săpun sunt bune pentru cei cu pielea sensibilă?
Nucile de săpun sunt hipoalergenice şi sunt recomandate celor care au pielea sensibilă, suferă de alergii sau copiilor care au pielea atât de de delicată.

Pot folosi nucile de săpun dacă am alergie la nuci şi alune?
Deşi în mod generic sunt numite nuci de săpun sau nuci de spălat, nu sunt în fapt nuci ci fructele unui arbore. Pot fi folosite fără probleme de cei care au alergie la nuci sau alune.

Nucile de săpun au un uşor miros de oţet. După spălare nu vor mirosi aşa şi hainele?
Nu, după spălare vei observa că hainele au un miros de proaspăt, de curat, fără nici un alt miros neplăcut. Dacă doreşti să ai haine parfumate pune pe săculeţul de bumbac în care sunt nucile câteva picături din uleiul esenţial preferat.

Nucile de săpun nu fac prea multă spumă. Este o problemă?
Nucile de săpun nu fac foarte multă spumă, dar asta nu înseamnă că nu curată în mod eficient. Problema este că ne-am obişnuit atât de mult cu produsele sintetice care fac spumă din abundenţă, încât un produs cu spumare redusă nu ni se mai pare eficient. Faptul că nu fac spumă este chiar un avantaj, vei utiliza mai puţină apă pentru clătire, deci vei economisi bani. În plus sunt recomandate maşinilor de spălat automate pentru care este necesar un detergent cu spumare redusă.

De câte nuci de săpun am nevoie la o spălare?
Cantitatea variază în funcţie de duritatea apei, de cantitatea de rufe sau de cât de murdare sunt. În medie sunt necesare aproximativ 4-5 nuci, poţi să creşti cantitatea la 6-8 nuci în cazul în care apa este foarte dură. Vei experimenta cu diverse cantităţi şi vei observa ce variantă este cea mai potrivită pentru tine.

De câte ori pot folosi aceleaşi nuci de săpun?
În funcţie de duritatea apei şi temperatura la care speli rufele poţi refolosi aceleaşi nuci de aproximativ 3 ori. Saponina este eliberată dacă temperatura apei este peste 30 de grade Celsius. Atunci când nu mai conţin saponina nucile devin foarte moi şi au o culoare cafenie deschisă.

Ce fac cu nucile de săpun după folosire?
Unul din avantajele nucilor de săpun este faptul că nu sunt poluante pentru mediu, sunt 100 % biodegradabile. După utilizare le poţi arunca direct la gunoi sau le poţi pune în ghivecele de flori din casă. O altă variantă este transformarea lor într-o pastă pe care o poţi folosi la curăţarea diverselor suprafeţe din casă.

Cum trebuie păstrate nucile de săpun?
Nucile ar trebui păstrate într-un loc uscat, care să nu fie la îndemână copiilor, fie în săculeţul din bumbac în care le cumperi, fie într-un recipient care se închide ermetic. În cazul în care nucile stau într-un mediu umed devin moi, dar capacitatea lor de spălare rămâne. Le poţi folosi în mod obişnuit dar ai grijă să nu fie  mucegăite. Săculeţul de bumbac care ajunge în cuva maşinii de spălat trebuie uscat după fiecare utilizare (nu este necesar să scoateţi nucile din el)

Lichidul concentrat obţinut din nucile de săpun trebuie folosit în maxim 4-5 zile. Dacă doreşti să îl foloseşti o perioadă mai îndelungată cel mai bine este să îl pui în forme de cuburi de gheaţă şi să îl congelezi.

Săculeţul cu nuci ar trebui scos atunci când rufele sunt clătite?
Nu, săculeţul cu nuci poate rămâne în maşina de spălat inclusiv în timpul ciclului de clătire. Saponina rămasă va face rufele moi şi nu are efecte nocive pentru piele. Vei putea elimina funcţia de clătire suplimentară a rufelor atât de necesară în cazul spălării cu detergenţii obişnuiţi, economisind energie şi apă.

Nucile de săpun sunt eficiente atunci când rufele sunt foarte mudare?
Da, nucile curata inclusiv rufele foarte murdare.

Trebuie însă să folosești un număr mai mare de nuci, depinde de cât de murdare sunt rufele și de duritatea apei. Pentru a le mări puterea de spălare este recomandată adăugarea de înălbitor ecologic sau de bicarbonat de sodiu, ambele putând fi folosite și pentru rufele colorate.

Este recomandat să nu ”îndeşi” cuva maşini de spălat, lasă un pic de spaţiu pentru ca rufele să se poată mişca şi pentru ca nucile de spălat să aibă loc să se ”agite” şi astfel să elibereze mai uşor saponina.

Contează foarte mult și temperatura apei, cu cât este mai fierbinte cu atât este mai bine, dacă sunt rufe care nu pot fi spălate la temperaturi înalte este mai bine să pregătiți lichidul concentrat din nuci.

Pot spăla rufele cu apă rece dacă folosesc nucile de săpun?
Da, tot ce ai de făcut, în cazul în care foloseşti nucile în forma lor naturală, este să scufunzi săculeţul într-o cană cu apă fierbinte pentru a ajuta eliberarea saponinei, după care pui săculeţul şi “ceaiul” obţinut împreună cu rufele. Dacă foloseşti lichidul concentrat temperatura apei nu contează.

Pot fi alergic la nucile de săpun?
Nucile de săpun sunt hipoalergenice, totuşi oricine poate fi alergic la orice. Cazurile de alergie la nucile de săpun sunt foarte rare, dacă şti că în trecut ai avut alergii  este bine să verifici dacă tolerezi nucile de săpun. Aplică pe o porţiune de piele puţin lichid şi vezi dacă în 24 de ore apare o reacţie alergică

Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

Urmariti-ne pe facebook

Caută