Categorii

Newsletter

Caută

Ulei esential de rozmarin bio 10 ml Mayam

Ulei esential de rozmarin bio 10 ml Mayam

10ml

Uleiul esenţial de rozmarin este un ulei cu miros proaspăt, grozav pentru stimularea creierului, ce contribuie la îmbunătăţirea memoriei. Are o acţiune benefică pentru o varietate de probleme, cum ar fi cele ale tractului respirator, muşchi rigizi, răceală, precum şi pentru stimularea ficatului şi a vezicii biliare. Mai este utilizat pentru îmbunătăţirea sănătăţii părului şi a scalpului.

 

Detalii


10,44 lei


Anuntama cand este disponibil

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 1 punct de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 1 punct poate fi schimbat intr-un voucher de 0,25 lei.


30 alte produse din aceeaşi categorie:

 

Uleiul esenţial de rozmarin este un ulei cu miros proaspăt, grozav pentru stimularea creierului, ce contribuie la îmbunătăţirea memoriei. Are o acţiune benefică pentru o varietate de probleme, cum ar fi cele ale tractului respirator, muşchi rigizi, răceală, precum şi pentru stimularea ficatului şi a vezicii biliare. Mai este utilizat pentru îmbunătăţirea sănătăţii părului şi a scalpului.

Uleiul esenţial de rozmarin are un miros clar, puternic, ierbos, este incolor şi apos ca vâscozitate.

Uleiul de rozmarin este extras din vârfurile proaspăt înflorite, prin distilare cu vapori, cu un randament de 1 - 2%.

Principalele componente chimice ale uleiului esenţial de rozmarin sunt: a-pinen, borneol, b-pinen, camfor, acetat bornyl, camphene, 1,8-cineol şi limonen.

Dintre proprietăţile terapeutice ale uleiului esenţial de rozmarin amintim: anestezic, analgezic, antidepresiv, astringent, carminativ, colagog, cefalic, cordial, digestiv, diuretic, emenagog, hepatic, hipertensiv, nervin, stimulent, rubefacient, sudorific şi tonic.

Uleiul de rozmarin are o acţiune pronunţată asupra creierului şi sistemului nervos central fiind un excelent remediu pentru oboseală mentală, stimulează activitatea cerebrală şi îmbunătăţeşte memoria şi puterea de concentrare.

Ajută şi în cazul durerilor de cap, migrene, nevralgii, oboseală şi epuizare mentală sau nervoasă. Datorită acţiunii sale antiseptice, uleiul de rozmarin este recomandat în cazul infecţiilor intestinale, diaree, colită, dispepsie, flatulenţă, tulburări hepatice şi icter. Mai poate fi folosit pentru alinarea durerilor asociate cu reumatism, artrită, dureri musculare şi gută, precum şi în cazuri de arterioscleroză, palpitaţii, circulaţie deficitară şi vene varicoase.

Proprietăţile diuretice de ulei de rozmarin sunt utile în reducerea retenţiei de apă în timpul menstruaţiei şi, de asemenea, în caz de obezitate sau celulită.

Pentru sistemul respirator, este eficient în cazurile de astm, bronşită, guturai, sinuzită şi tuse convulsivă.

Uleiul de rozmarin este foarte utilizat în produsele de îngrijire a părului, având un efect pozitiv pronunţat asupra stării de sănătate a părului şi scalpului. Sporeşte circulaţia la nivelul scalpului şi, prin urmare, stimulează creşterea părului.

Uleiul esenţial de rozmarin se poate combina în mod special cu cele de lemn de cedru, citronella, geranium, lavandă, lemongrass şi mentă.



 

Precauţii:

Ulei esenţial de rozmarin nu ar trebui să fie utilizat în timpul sarcinii şi este nepotrivit pentru persoanele cu epilepsie sau hipertensiune arterială.

Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosite pentru uz intern.

Nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un de ulei de bază adecvat).

Uleiurile esenţiale se păstrează închise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de căldură şi lumină.

 

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a ramurilor tinere, proaspete

Zona geografică de provenienţă: Tunisia/Maroc

Prezentare: lichid clar de culoare gălbuie, vâscozitate redusă

Descriere olfactivă: miros puternic, proaspăt, aromatic și uşor camforat, cu note lemnoase

Ingrediente (INCI): rosmarinus officinalis leaf oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. 
Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Proprietăţile uleiului de rozmarin

  • revitalizant pentru piele și scalp
  • antiseptic, bactericid potent, fungicid
  • expectorant, mucolitic
  • tonic al sistemului circulator
  • tonic al sistemului nervos

La ce vă poate ajuta

  • este un produs potrivit pentru orice tip de ten, îndeosebi pentru cel gras, acneic, seboreic
  • revitalizarea și tonifierea pielii
  • revitalizarea scapului, în caz de mătreață, scalp iritat
  • păr gras, căderea părului
  • ameliorarea durerilor musculare și stimularea circulaţiei periferice
  • răceli, bronșită, sinuzită
  • oboseală cronică, surmenaj fizic și intelectual

Cum se folosește în cosmetică și aromaterapie

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice și compoziții pentru aromaterapie
  • dozaj uzual recomandat în compoziţii cosmetice 0,5-2%
  • ca ingredient în creme, loțiuni, tonere, seruri și măști pentru față
  • ca ingredient în balsamuri, creme și unguente specifice pentru tonifiere și revitalizare, ameliorarea durerilor musculare și articulare
  • ca ingredient în deodorante, cremă de picioare
  • inclus în preparate de igienă: șampoane, cleansere, geluri de duș
  • 1-2 picături în doza zilnică de șampon
  • ca ingredient în seruri capilare, frecții pentru scalp
  • în candele sau vaporizatoare pentru a crea o atmosferă prielnică persoanelor afectate de surmenaj, astenie
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj pe torace în caz de răceli, probleme respiratorii
  • 2-3 picături în pă caldă pentru inhalații în caz de răceli, afecțiuni ORL
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide

Păstrare: închis etanș, în loc uscat și răcăros, ferit de lumină

Date de siguranţă:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare
  • compuși naturali care pot prezenta risc de alergie: linalool, limonene (în conformitate cu Amendamentul nr. 7 al Directivei Europene privind produsele cosmetice/CE 15/2003)
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

DisclaimerInformaţiile furnizate pe acest site sunt doar informaţii de interes personal şi nu pot fi considerate sfaturi medicale. Acest site nu este destinat să ofere indicaţii de tratament medicamentos pentru nici o boală. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate.

Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Plăteşte

Urmariti-ne pe facebook

Caută