Categorii

Newsletter

Caută

Lecitina de Soia, granule - nemodificata genetic

Lecitina de Soia, granule - nemodificata genetic

Supliment alimentar cu continut important de fosfolipide, care sunt o sursa valoroasa de acizi grasi polinesaturati.

Lecitina este supranumita "hrana pentru creier".

Detalii


26,00 lei

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 2 puncte de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 2 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 0,50 lei.


30 alte produse din aceeaşi categorie:

Lecitina de Soia, granule - nemodificata genetic, 250 gr
Supliment alimentar cu continut important de fosfolipide, care sunt o sursa valoroasa de acizi grasi polinesaturati.
Doza zilnica recomandata 10g/zi 2-3 lingurite.


Se poate consuma ca atare sau adaugata in mancaruri si bauturi (supe, sucuri de fructe, lapte cu cacao, iaurt).


Valori nutritionale pe 100 g produs:
Valoare energetica - 820 kcal
Proteine - 0.0
Carbohidrati - 8.0
Grasimi - 88.0, din care Saturate 12g, Nesaturate 4g, Polinesaturate 30g
Fosfolipide 77%


Produs in Italia
Cantitate: 250g

 

Proprietatile si beneficiile Lecitinei

Lecitina este cunoscută în special pentru capacitatea sa de a îmbunătăţi funcţiile creierului.
Dar lista beneficiilor lecitinei este mult mai lungă. În primul rând, specialiştii recomandă terapia cu lecitină în stări de oboseală şi de epuizare, în tulburări de concentrare, de memorie şi pentru îmbunătăţirea rezistenţei la stres.
Mai ales în perioada de pregătire a examenelor, studenţii şi elevii rezistă mai bine la oboseală şi la stres dacă apelează la sursele naturale de lecitină.

Imbunatateste memoria
Asociată cu vitamina B, lecitina este foarte eficientă pentru stimularea memoriei în cazul persoanelor stresate şi vârstnicilor.

Stimulează funcţia cerebrală
Un nutrient esenţial al uleiului de lecitină, colina asigură buna funcţionare a creierului.
Pentru că organismul nu-şi poate acoperi necesarul de colină din producţia proprie, rezultată în urma proceselor metabolice, doza zilnică de 4 grame trebuie com­pletată prin alimentaţie.
Cine se confruntă cu situaţii stresante trebuie să consume o cantitate dublă de colină pe zi (8 g) pentru a-şi menţine creierul şi nervii în stare bună de funcţionare.
Specialiştii semnalează că deficitul de colină poate avea urmări grave asupra ficatului, care acumulează numeroase molecule de grăsime.

Protejează vasele de sânge
Lecitina are efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular: stimulează arderea grăsimilor din organism, curăţă pereţii vaselor sanguine şi întăreşte muşchiul inimii.
Mai mult, lecitina din soia împiedică depunerea colesterolului pe pereţii vaselor.

Indicată anxioşilor
O altă componentă a lecitinei, inozitolul se depozitează în cantităţi mari în structura creierului.
Cercetările recente arată că lipsa inozitolului ne expune riscului de a suferi de probleme oculare, stări anxioase, insomnii, constipaţie şi de tulburări ale circulaţiei sanguine.

Cafeaua îi limitează efectul
Consumul unei cantităţi mari de cafea (două sau mai multe ceşti) contribuie la distrugerea inozitolului din organism. Şi unele medicamente, precum sulfamidele, distrug inozitolul.

Eficientă în afecţiunile pielii
Consumul lecitinei protejează pielea: îi menţine elasticitatea şi aspectul sănătos.
Specialiştii au constatat că terapia cu preparate din ulei de lecitină din soia şi din seminţe previne apariţia eczemelor şi stopează căderea părului.

Livia Nena - biolog nutriţionist: "Lecitina este un tip de lipidă necesar fiecărei celule din organism. Membrana celulară (care reglează trecerea nutrienţilor în şi din celule) conţine multă lecitină. De asemenea, straturile protectoare din jurul creierului sunt făcute din lecitină, iar celulele muşchilor şi cele ale nervilor conţin şi ele această grăsime esenţială. Prin urmare, lecitina trebuie introdusă în orice dietă. Ea se găseşte în cantităţi însemnate în soia, drojdie de bere, cereale, legume (fasole uscată, linte), germeni de grâu şi, nu în ultimul rând, în gălbenuşul de ou şi în peşte. Persoanele din toate categoriile de vârstă pot beneficia de lecitină. Aceasta ajută la prevenirea aterosclerozei, la protejarea împotriva bolilor cardio-vasculare, previne degradarea celulei nervoase, ajută la refacerea ficatului şi scade nivelul de colesterol „rău“ din sânge."
Sursa: www.adevarul.ro


Lecitina ofera protectie structurii celulare, facilitand deplasarea grasimilor, ionilor, rezidurilor si a nutrientilor in si in afara celulei. Deasemenea, acest nutrient ajuta la mentinerea structurii si a formei celulelor din organism. (www.i-medic.ro)

 

Lecitina este o fosfolipida importanta necesara tuturor celulelor din organism, fiind considerata piatra de temelie in constructia membranei celulare.

Previne intarirea si rigidizarea membranelor celulare; cu cat membrana este mai fluida cu atat se poate hrani si adapta mai usor celula. (www.ghidnutritie.ro)

 

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Naturissimo sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic




Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Plăteşte

Urmariti-ne pe facebook

Caută