Categorii

Newsletter

Caută

Tarate din grau spelta bio, 1 kg

Tarate din grau spelta bio, 1 kg

Datorită bogăţiei în substanţe active, cu valoare terapeutică ridicată, tărâţele de grâu însumează toate calităţile unui medicament natural.

Tărâţele de grâu sunt un fortifiant natural, care ajută la îmbunătăţirea digestiei şi revigorează organismul prin aportul de substanţe nutritive, fără contraindicaţii sau efecte secundare.

Detalii


8,00 lei


Anuntama cand este disponibil

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Acest produs nu are puncte de loialitate.


30 alte produse din aceeaşi categorie:

Tarate din grau spelta bio 1kg

Ingrediente: tarate din grau spelta*

*din agricultura ecologica.

Se obtin din coaja boabelor si sunt un produs secundar in obtinerea fainii de grau.

Taratele sunt o sursa excelenta de fibre daca sunt consumate intern.

Pot fi folosite si extern, pentru ten, in diverse retete de masti.

Se pot adauga in aluatul de paine, la cerealele de la micul dejun, in biscuiti, in prajituri.

* Zeama de tarate este o bautura minune, bogata in baze, recomandata in special in starile de convalescenta si in prevenirea bolilor reumatismale ( macerat la rece din 8 linguri tarate si un litru apa, lasat peste noapte, se strecoara si se consuma pe parcursul zilei).

* Cataplasme caldute cu tarate de grau spelta se pun pe abdomen in caz de fibrom uterin, in saculeti sau in apa de baie pentru reumatism.

* Pentru prevenirea matretii si a caderii parului se face un macerat (150 gr tarate la 500 ml apa) si apoi se pune in apa cu care se spala parul (o treime macerat la 1 litru apa).



Produs certificat organic.

Gramaj: 1kg



Beneficiile consumului de tarate:

Datorită bogăţiei în substanţe active, cu valoare terapeutică ridicată, tărâţele de grâu însumează toate calităţile unui medicament natural.

Tărâţele de grâu sunt un fortifiant natural, care ajută la îmbunătăţirea digestiei şi revigorează organismul prin aportul de substanţe nutritive, fără contraindicaţii sau efecte secundare notabile. Datorită proprietăţilor remineralizante, laxative, antimicrobiene şi antiinflamatoare dovedite, o cură cu tărâţe de grâu, urmată timp de una-două luni, este o soluţie naturală pentru probleme de sănătate precum anemie, epuizare fizică şi psihică, constipaţie, flebite şi tromboflebite, litiază biliară şi colite. Surse de vitamine şi de minerale

Tărâţele de grâu sunt de fapt coaja exterioară a bobului de grâu, ­care de regulă se elimină în pro­cesul obţinerii făinii. Această coajă, atunci când ­este proaspătă, ­este o sursă de nutrienţi: vitamine, minerale, celuloză, carbohidraţi şi aminoacizi esen­ţiali. Printre vitaminele conţinute de tărâţe­le de grâu, ­cele mai im­portante sunt ­cele din com­plexul B (B1, B2, B5, B6, B12), ­betacarotenul, vitami­nele D, E şi PP. Acest tonic general ­este şi un izvor de minerale de ­care organismul are nevoie: ­fosfor, magneziu, sodiu, calciu, zinc, potasiu, seleniu, cupru, iod şi bor.

Au efect laxativ şi detoxifiant

O altă variantă de administrare a tărâţelor se bazează pe ­efectul laxativ al terapiei. Tratamentul se face cu o oră înainte de ­micul dejun. Dimineaţa se bea o cană cu apă în care s-a pus la macerat de seara o lingură de tărâţe proaspete. După ce se bea apa, se consumă tărâţele care s-au depus pe fundul cănii. Cura aceasta se poate face zilnic, timp de ­două-trei luni, fiind un leac pentru constipaţie. Astfel, se împiedică stagnarea reziduurilor în intestinul gros, factor care ar modifica flora microbiană şi ar contribui la transformarea sărurilor biliare în pietre.

 Datorită aceluiaşi efect, cura cu tărâţe de grâu este indicată şi pentru detoxifierea organismului.

 Ajută la menţinerea siluetei

Pentru a scăpa de kilogramele în plus, poţi alege o zi pe săptămână în care să consumi doar fructe şi trei-patru linguri de tărâţe. De asemenea, pentru ­a-ţi menţine ­silueta există şi va­rianta ca, înain­tea fiecărei mese, să consumi câte o cană cu apă caldă sau cu ceai verde, apoi, la 30 de minute, să consumi ­trei-patru linguri de tărâţe. În acest fel, îţi scade apetitul şi mănânci mai puţin.

Cum se fac corect curele

O cură cu tărâţe constă în administrarea unei cantităţi de tărâţe (una până la trei linguri de tărâţe pe zi) cu apă şi cu miere. Tărâţele pot fi adăugate, de asemenea, în supe, în mâncăruri şi în făina albă folosită la gătit. Astfel de cure sunt indicate persoanelor care vor să slăbească, deoarece conferă senzaţia de saţieta te.

Datorită conţinutului bogat în calciu, cura cu tărâţe de grâu este indicată copiilor şi femeilor la menopauză, pentru consolidarea oaselor.

Iar pentru că acest remediu este şi o sursă de magneziu este recomandat celor care suferă de stări depresive, de astenie şi de hipercolesterolemie.

Sursa: www. adevarul.ro



Despre Graul Spelt

Triticum spelta este, se pare, cea mai veche specie de grau. Proprietatile sale sunt superioare graului comun, avand un continut imbunatatit de vitamine, proteine si minerale.

Sfânta Hildegard din Bingen (1098 – 1179), iubitoare a plantelor vindecătoare şi foarte renumită în spaţiul Imperiului Roman de neam german, a fost o bună cunoscătoare a folosirii terapeutice a plantelor, iar indicaţiile ei sunt urmate cu succes şi în ziua de azi.

 

Hildegard a descris în mod sistematic, în tratatul său „Physica“, efectele vindecătoare ale graului spelta, alături de observaţiile sale despre plantele medicinale. Observaţiile făcute de Hildegard din Bingen asupra efectelor pozitive ale grâului Triticum spelta s-au confirmat până în ziua de azi.

 

„Triticum spelta este cea mai buna cereală. Împlinitor şi plin de forţă, Triticum spelta este mai fin decât toate celelalte cereale. El conferă fermitate corpului celui ce-l mănâncă şi îi îmbunătăţeşte starea sângelui. Firea lui devine mai veselă şi gândurile sale devin pline de seninătate. În orice formă ar fi consumat, ca pâine sau ca mâncare gătită, Triticum spelta este bun şi uşor de digerat. Dacă cineva este atât de bolnav, încât de slăbiciune nu mai poate mânca nimic, atunci el se va întrema dacă se va hrăni cu o mâncare din boabe întregi de grâu Triticum spelta, fierte în apă, cărora le va adăuga apoi puţin unt sau un ou fiert, pentru a avea gustul mai bun. Această mâncare îl va vindeca pe cel bolnav dinspre înăuntru, întocmai ca o pomadă bună şi vindecătoare.“

 

Sanatatea vine din spicul spelta

Triticum spelta reuneşte în mod ideal avantajele unei hrăniri integrale: pe lângă un conţinut ridicat de fibre este bogat în vitaminele A, E, B1, B2 şi în niacină (vitamina PP), care este necesară pentru funcţionarea nervilor, pentru un metabolism bine reglat şi pentru piele. De asemenea, şi continutul de acizi graşi esenţiali şi de minerale (fier, magneziu, fosfor şi calciu) este mai ridicat decât la alte soiuri de cereale. Microelemente şi substanţe vitale cum ar fi albumine de calitate, hidrocarburi complexe şi grăsimi caracterizează această super-cereală. Despre grâul Triticum spelta se spune că stimulează metabolismul şi activitatea rinichilor şi produce o dezintoxicare a organismului. Consumatorii lui afirmă că acesta creşte starea de bine şi capacitatea de performanţă.

 

S-a constatat, de asemenea, efectul regenerator al grâului Triticum spelta asupra celulelor, mărirea potenţialului biologic al acestora. Regimul bazat pe alac este frecvent aplicat în sanatorii la bolnavii de leucemie, pentru efectul benefic asupra splinei şi măduvei. El este mai uşor digerabil decât grâul comun. În procesul digerării lui, organismul necesită o cantitate foarte mică de secreţii biliare şi deoarece cel care ţine un regim alimentar cu alac are într-o măsura mai mică nevoie de alte alimente, generarea celulelor sanguine (hematopoieză) este mai uşoară.

Sursa: http://agroromania.manager.ro



Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Plăteşte

Urmariti-ne pe facebook

Caută