Categorii

Caută

Scortisoara betisoare Bio 6buc Sonnentor

Scortisoara betisoare Bio 6buc Sonnentor

Amintiri din copilăria dulce şi pofticioasă…în bucătărie se foloseşte la prepararea deserturilor de fructe, precum a bucatelor savuroase din carne. Sfat: Adăugaţi un vârf de cuţit, spre sfârşitul gătitului.Detalii


9,70 lei

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc


Anuntama cand este disponibil

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Acest produs nu are puncte de loialitate.


30 alte produse din aceeaşi categorie:

Scortioara Baton Bio, 6buc. - Sonnentor

(lat. cinnamonum ceylonicum)

Amintiri din copilăria dulce şi pofticioasă…în bucătărie se foloseşte la prepararea deserturilor de fructe, precum a bucatelor savuroase din carne. Sfat: Adăugaţi un vârf de cuţit, spre sfârşitul gătitului.Unul dintre cele mai vechi condimente, scorţişoara, este originară din Ceylon (astăzi Sri Lanka)  unde pare a se simţi cel mai bine. Rude ale acesteia se regăsesc în sudul continetului asiatic, în Vietnam, Indonezia şi chiar şi China.

Scorţişoara are o aromă puternică, proaspătă, dulce şi reconfortantă. Gustul ei este definit ca fiind dulceag şi cald, uşor amărui şi astringent.

Scorţişoara cunoaşte multe şi felurite întrebuinţări în funcţie de zona culinară în care se regăseşte.

Asociată la noi în special cu fructele, remarcabilă şi inseparabilă în raport cu mărul şi înobilantă a cărnii de dovleac, se regăseşte în amestecuri de carne în Grecia unde dă un gust specific marinatelor de chiftele, musacalei şi mâncării Stifado.

Parte esenţială a amestecului chinezesc de cinci condimente (five spices) dar şi a curry-urilor indiene, scorţişoara este extrem de iubită în întreaga Asie.

În Europa şi în nordul Americii o regăsim asociată în special deserturilor dar şi băuturilor, punch-ul fiind doar unul dintre ele.

În Statele Unite scorţişoara dă gust uneia dintre cele mai populare gume de mestecat.

Orientul Apropiat dar, în special cel Îndepărtat, au modalităţi diferite de a folosi scorţişoara faţă de restul lumii.

Indienii, de exemplu, prăjesc sulurile de scorţişoară – la fel ca şi restul condimentelor – şi le păstrează pe tot parcursul procesului de gătire în mâncare.

În Europa, regăsim rareori condimentul întreg, cu excepţia Portugaliei, unde se înfige în locul coceanului în merele coapte la cuptor sau în Spania unde are şi un rol decorativ în cocktailul de vin Sangria, scorţişoara se foloseşte măcinată pentru pudrarea deserturilor pe bază de fructe, orez cu lapte etc.

Pentru că dă un gust amărui, atunci când se foloseşte măcinată scorţişoara se adaugă doar la finalul procesului de gătire.

Sursa: www.cevabun.ro

Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

Urmariti-ne pe facebook

Caută