Categorii

Newsletter

Caută

Anason Stelat Bio 25gr Sonnentor

Anason Stelat Bio 25gr Sonnentor

Foarte des utilizat în bucătăria chineză, în amestecuri de ceaiuri, vin fiert şi panificaţie.

Este un condiment apreciat si pentru numeroasele proprietati curative. 

Detalii


9,50 lei

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc


Anuntama cand este disponibil

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Acest produs nu are puncte de loialitate.


30 alte produse din aceeaşi categorie:

Anason Stelat Bio 25gr Sonnentor

(lat. illicium verum)

Foarte des utilizat în bucătăria chineză, în amestecuri de ceaiuri, vin fiert şi panificaţie.

 

Origine si Descriere:

Cunoscut şi sub numele de anason chinezesc sau indian, anasonul stelat este originar din sudul Chinei şi Nordul Vietnamului.

Aşa după cum îi spune şi numele, anasonul stelat este o bijuterie vegetală, de o frumuseţe rar întâlnită între condimente. Fructe ale unui copac veşnic verde , care ajunge până  la 8 metri înălţime şi trăieşte 100 de ani, acest anason are o formă stelară, cu  raze asimetrice, şi o culoare roşu lemnosă, ce aminteşte de lemnul de acaju. Din interiorul stelei se întrevăd, timid, seminţele cafeniu sidefate.

Deşi nu seamănă şi nu este înrudit cu anasonul, anasonul stelat poartă acelaşi nume cu acesta deoarece au mirosuri asemănătoare.  Anasonul stelat are însă un gust mai puternic, ascuţit şi profund.

 

Utilizari Culinare:

Bucătăria chinezească este cea care pune cel mai bine în valoare calităţile acestei mirodenii bogate în uleiuri esenţiale, în special anethol.

Raţa Pekin nu ar fi aceeaşi fără aroma anasonului stelat şi nici multe alte mâncăruri de porc, gâscă sau raţă. Anasonul stelat este parte integrantă a amestecului chinezesc de cinci mirodenii.

Se simte bine în prezenţa altor condimente puternice cum sunt ghimbirul, scorţişoara sau cuişoarele.

 Probabil vă amintiţi de aroma anasonului stelat din gustul turtei dulci sau îi surprindeţi notele caracteristice în amestecurile pentru vin fiert. În Europa, în special în nordul ei, se asociază de regulă cu dulciuri şi băuturi tradiţionale de Crăciun.

 

În bucătăria românească tradiţională se foloseşte foarte rar, cu toate acestea, reţetele vechi ale micilor îl menţionează printre mirodeniile secrete ale acestui preparat.

Contrar aşteptărilor, aroma anasonului stelat nu este conţinută atât de către seminţe cât de coaja stelei de anason, care se macină înainte de a fi folosită. Anasonul stelat se poate păstra – întreg – mai mulţi ani  în spaţii uscate şi întunecoase, însă îşi pierde destul de repede aroma după ce este măcinat.

Sursa: www.cevabun.ro



Proprietati Terapeutice:

Anasonul stelat este fructul unui copac care creste in Asia. Este cules inainte de a se coace pentru a fi folosit drept condiment sau planta medicinala ce trateaza, printre multe altele, greata si flatulenta.

Anasonul stelat este utilizat de specialisti pentru colici, gaze, dureri de cap, dar si pentru a stimula pofta de mancare, arata Giherbs.

Anasonul stelat are proprietati antispasmodice si este folosit in producerea medicamentului Tamiflu, eficient impotriva gripei aviare.

Planta este antifungica si antibacteriana si este buna pentru a calma tusea, datorita faptului ca este expectorant.

De asemenea, anasonul stelat este recomandat mamelor care alapteaza pentru ca ajuta la cresterea cantitatii de lapte, iar in medicina populara este folosit pentru a facilita nasterea, cresterea libidoului si pentru a diminua disconfortul menopauzei.

In mod extern se foloseste pentru reumatism, semintele pot fi mestecate pentru improspatarea respiratiei, iar local se recomanda pentru tenul gras.

Uleiul de anason stelat este eficient impotriva paduchilor.

Mare atentie cand il folosesti. Anasonul trebuie sa fie chinezesc, nu japonez, pentru ca acesta din urma este toxic cand este ingerat.

Sursa: www.ziare.com

Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

Urmariti-ne pe facebook

Caută