Categorii

Newsletter

Caută

Turmeric macinat bio 30g

Turmeric macinat bio 30g

Praful de curcuma se utilizează ca ingredient de bază în bucătăria asiatică, ca și condiment (ingredient esențial al preparatelor de curry) sau colorant alimentar. În medicina Ayurvedică este folosit ca antiseptic, antibacterian și antiinflamator. Cercetări actuale sugerează posible efecte pozitive în lupta împotriva cancerului, a bolii Alzheimer și a bolilor de ficat.

Detalii


10,54 lei


Anuntama cand este disponibil

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 1 punct de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 1 punct poate fi schimbat intr-un voucher de 0,25 lei.


30 alte produse din aceeaşi categorie:

Originar din sud-estul Asiei, este înrudit cu ghimbirul, însă are o aromă bine
definită. Turmericul conține cucurmină, substanță folosită frecvent pentru numeroasele sale proprietăți terapeutice.

Mod de utilizare:
Se adaugă în supe, tocănițe,orez, la preparatele din legume, sosuri și salate.
Poate fi folosit ca înlocuitor mai ieftin al șofranului.

Produs într-o unitate care ambalează şi procesează făină din cereale, muștar,
soia, nuci, alune, seminţe de susan.

100% NATURAL FĂRĂ ADITIVI SAU CONSERVANŢI

Greutate neta: 30gr.

Ţara de origine: India

 

Turmericul este supranumit si "condimentul aliment".

Are proprietăţi antioxidante, anti-inflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice, anticancerigene şi ajută în lupta cu boli ca diabet, alergii, artrită, Alzheimer, boli de inimă şi multe alte boli cronice. Prin calitatile lui deosebite este cel mai îndreptăţit să fie inclus în categoria “superalimentelor”, adică a alimentelor cu reale beneficii pentru sănătatea noastră.

 

Mai multe informatii despre efectele benefice asupra sanatatii gasiti Aici: http://lecturidemamica.wordpress.com/2012/06/27/turmericul-condimentul-medicament/

 

Mai multe informatii despre Turmeric: www.cevabun.ro

Plantă cultivată de mai bine de 200 de ani, curcuma, cunoscută şi sub numele de turmeric, este originară din sud-estul Asiei.
În prezent, cel mai mare producător (80% din producţia mondială) este India. Curcuma se mai cultivă în Indonezia, America de Sud şi sporadic în Africa.
Prezentare:     Planta de curcuma creşte până la 2,4 metri înălţime, cu frunze lanceolate, foarte mari. Florile sunt galbene şi seamănă cu cele de liliac, iar rizomul, în formă de tubercul seamănă cu ghimbirul (din familia căruia face parte). Culoarea specifică a acestui condiment – folosit şi pe post de colorant al preparatelor alimentare – este portocaliu intens.
Aromă:     Curcuma are un miros asemănător cu cel al ghimbirului, dar are aromă mai puternică şi este mai picantă.
Utilizare:     Curcuma este cel mai important ingredient din amestecul de curry. Curcuma se foloseşte în general pentru mâncăruri din orez, paste, supe şi sosuri. În Asia este un excelent condiment utilizat pentru preparatele din carne slabă: pui, peşte, fructe de mare (creveţi).

În mod tradiţial, în India, curcuma se regăseşte în sosurile dulci-picante de tip chutney.
Preparare:     Se foloseşte rădăcina (rizomul), proaspătă sau uscată. Aceasta se comercializează la noi, aproape exclusiv, sub formă de pudră.

În preparatele orientale, praful de curcuma se adaugă în timpul procesului de prăjire sau la începutul celui de fierbere.

Curcuma poate fi folosită ca înlocuitor mai ieftin al şofranului (cel mai scump condiment). Curcuma este un ingredient din unele varietăţi de muştar şi e inclus în lista de condimente care dau gustul specific al sosului Worchestershire.

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Naturissimo sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

 



Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

Urmariti-ne pe facebook

Caută